Дрогобич. Творча лабораторія «Мистецька Бойківщина»

Інна Єрмакова
фото автора


В місті Дрогобич нам пощастило відвідати творчу лабораторію «Мистецька Бойківщина» Дрогобицького національного педагогічного університету ім. Івана Франка.

Ця лабораторія працює на громадських засадах з 24 грудня 2014 року. Створена вона за життя заслуженого майстра народної творчості, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, доцента Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка Мирослави Петрівни Кот,  яка передала частину своїх робіт університетові. На основі цього й створено лабораторію.

Завідувачкою лабораторії є Надія Кузан – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, кандидат педагогічних наук, доцент, керівник творчої лабораторії «Мистецька Бойківщина» Дрогобицького державного педагогічного  університету ім. І. Франка, учениця М. П. Кот.

Про роботу лабораторії «Мистецька Бойківщина» пані Надія говорить так: «Ми поставили собі амбітне завдання об’єднати майстрів нашого краю, об’єднати студентів і всіх, хто захоплюється цим видом мистецтва і, що головне, – продовжувати досліджувати та примножувати наші здобутки у цій царині, популяризувати світові наше мистецтво».

У лабораторії проводяться заняття для студентів педагогічного університету, екскурсії-розповіді. Систематизуються матеріали про творчість Мирослави Кот.

Проводяться майстер-класи для учнів шкіл, вчителів, маємо виїзні майстер класи та семінари у Львові, Стрию, Самборі.

Щиро радимо всім, хто буде гостити в Дрогобичі відвідати «Мистецьку Бойківщину»! Ми отримали багато цікавої та корисної інформації, неймовірні враження та задоволення від творчого спілкування!!
























Висловлюємо щиру подяку Галині Ліщинській-Кравець та Надії Кузан за ентузіазм, за невтомну працю, за відродження та збереження народної спадщини! За приязне тепле спілкування!

0 коментарі:

Дописати коментар