Писанкове Диво для «СвоїхРідних»

Сьогодні ми отримали унікальний подарунок для нашої студії. Подарунок-шедевр! А автор цього подарунку  - Тетяна Коновал! А якщо  подарунок від Тані, то ви вже, мабуть,  здогадались який саме!



А передісторія виникнення цієї писанки-подарунку така…


Студія поціновувачів традиційної вишивки «СвоєРідне» - це, перш за все, спільнота однодумців, які збираються за спільними інтересами, за цікавим спілкуванням. Зараз заняття проходять більше за навчанням, опановуванням різних технік традиційного вишивання. Але є окремі зустрічі, присвячені знайомству і спілкуванню з дуже  неординарними, талановитими людьми – справжніми Майстрами своєї справи. 


Однією з найперших наших гостей, що спеціально завітала до нашої студії, була Таня Коновал. Хоча ні, не так! Це була Тетяна Олексіївна Коновал  — заслужений майстер народної творчості України, Народний майстер Луганщини, член Національної  спілки майстрів народного мистецтва України, автор книги «Писанкова абетка», керівник студії писанкарства м. Свердловськ Луганської області. Для нас з Андрієм, для нашої родини це дуже близька людина, яку безмежно поважаємо,  дружбою з якою пишаємось і дякуємо Долі за таку можливість. Ми щиро вдячні Тетяні, що вона відгукнулась на наше запрошення  і завітала до нас у гості.




Зустріч відбулась 7  лютого 2015 року в затишній залі Вінницької міської бібліотеки №11, де, власне, і проходять зустрічі студії вишивання.


Було дуже тепле, дружне, приязне спілкування з щирою, красивою, неймовірно талановитою Тетяною! Це і творча зустріч, під час якої пані Тетяна розповіла про свій шлях в писанкарстві, про свої творчі здобутки, про дослідницьку та педагогічну діяльність. Друга частина зустрічі була присвячена можливості повчитися  у майстрині і кожному розпочати свій власний шлях до мистецтва Писанки. 






Отже час, відведений для зустрічі, сплив швидко і непомітно. Зустріч подарувала неймовірні враження! Це і захват від справжніх шедеврів – Таніних писанок, що ми могли побачити, потримати в руках. Це і щира повага до Майстра, що знайшла свій шлях в мистецтві і продовжує славні традиції нашого народу.








Це вдячність за знання та майстерність, що Таня так щиросердно і безкорисливо передає людям, маючи тверде переконання, що треба свої доробки та знання передавати іншим, бо в мистецтві не може бути конкуренції. А ще задоволення від спілкування з такою мудрою, красивою і справжньою Жінкою! 





Тож емоції довго не полишали і всі ми ще довго згадували нашу зустріч! Всі були під враженням від знайомства та спілкування.  Таня зізналась, що і вона отримала задоволення від нашої зустрічі, від спілкування з дівчатами-вишивальницями, від Вінниці. Тому у неї зародилась думка свої враження та емоції втілити в писанці. З’явилась ідея, відбулась її реалізація! І ось ми маємо на згадку такий неймовірний, унікальний подарунок! 



Дякуємо, Майстрине! І чекаємо на нову зустріч у Вінниці ;)

3 коментарі:

  1. Ох.краса..нажаль мене тоді з вами не було(( я теж пробую потрошки писанки писати))

    ВідповістиВидалити
  2. Ох.краса..нажаль мене тоді з вами не було(( я теж пробую потрошки писанки писати))

    ВідповістиВидалити